Astăzi am sărbătorit Ziua Pământului.
Ce frumos l-a creat Dumnezeu pentru noi. Astăzi mai mult ca oricând am privit spre noi și am văzut cât de carantinați suntem și nici măcar până la pădure nu putem ajunge.
Ce-ar fi dacă am aduce pădurea la noi? Copiii au puterea de a transforma cotidianul în poveste ceea ce s-a și întâmplat astăzi la noi. Ce bine să te lași pe mâna lor și să activezi cu generozitate copilul din tine! Nu a fost în “planul lecției” însă ideea a venit spontan. Aveam cumpărate niște răsaduri pentru grădină și le-am invitat pe fetițe să își aleagă câte unul și să îl planteze. Toate 3 au dorit să planteze roșii. Eva a dorit să ne mutăm cu udatul și la flori și pentru ca erau obosite după activitate, ne-am așezat puțin.
”Dar, hai să ne creăm o pădure! Luăm niște araci și facem un cort în pădure!”. Am pus niște pături pe iarbă, câteva perne moi și am pus muzică cu păsări în pădure. Mulțumesc, Spotify!:) Ce putem face în pădure? Citim o carte despre pădure, “Cartea Pădurii”, de Emily Bone & Alice James, editura Univers Enciclopedic ( Osbourne). O carte cu imagini atractive și pline de taine ale pădurii. Am început lectura prin a descoperi ce se întâmplă primăvara în pădure, apoi am observat tipuri de copaci și arbuști, am studiat tipuri de frunze, am pornit un fin exercițiu de imaginație al simțurilor prin pipăit, auz și miros și muzica cu păsărelele a fost magnifică pentru a intra bine, bine în rol! Ce frumos era în pădurea noastră!
Am încheiat activitatea cu ancorarea în realitatea noastră: fetițele au fost provocate la o explorare prin curte unde au desenat toți copacii pe care îi întâlneau . A ieșit ceva foarte frumos!
Închidem ochișorii mulțumind Creatorului pentru toate frumusețile pământului și pentru toate locurile pe care le-am vizitat pe el!