Feminitate

Super mamă sau mamă reală?

O săptămână plină sau o lună grea? Stăteam să mă gândesc și parca nici nu mai știam ce zi e, de câte ori m-am trezit la alăptat, de ce nu îmi pot deschide bine ochii și de ce e nevoie să mă dau jos din pat.

Am făcut un pas și am zis să alung starea printr-o bucurie dedicată familiei: un mic dejun savuros cu gofre și dulceață proaspătă de căpșuni.

Zis și făcut dar tot momentul frumos s-a încheiat cu nemulțumire din partea mea. M-a doborât iar oboseala. Gândurile negative au venit și m-au copleșit. Că nu mai am timp deloc pentru mine, că totul se învârte în jurul casei și că vreau și eu o proprie evadare din rutină.

La un moment dat (tot azi) am avut o scurtă pierdere de conștiență însă am mers la piscina cu fetițele, după cum le promisesem.

Mi-am ascuns oboseala într-un zâmbet și voie bună așa cum am învățat să fac uneori.

Tu nu ești ca celelalte mame!”, îmi spune fetița de lângă șezlongul vecin.

“Buna dimineața, Adina!” Asta m-a trezit cu adevărat. Nici nu avea cum.

“Adică?”

“Tu intrii în piscină cu copilele tale. Tu înoți! Mama mea nu intră cu mine ci stă afară la bronzat. Și am văzut multe mame care fac asta!”

I-am zâmbit și m-am bucurat de compliment. A fost un deliciu!

Însă m-a și întristat văzând nevoia neîmplinita a bietei fetițe.

La o ora distanță văd o bebelușa de 8 luni cu mama ei. O frumusete de fetiță. La câteva secunde observ că are o malformație. Mi s-a strâns inima și am apeciat tacit puterea si zâmbetul mamei.

Doua treziri dure la realitate!

Azi am subliniat lecția zilei: trăiesc în același timp cea mai obositoare, palpitantă și binecuvântată, abundentă, fericită perioadă din viața mea.

Această stare ambivalentă este binecuvântarea mea, darul de a fi mamă!

August, fii blând cu mine!

Mai asezat și mai profund!

Mai introspect și mai mulțumitor!

WhatsApp chat