Parenting,  Uncategorized

STOP CADRU: mie mi-e dor

Am 33 de ani însă continui să mă minunez ca un copil, de fulgii de nea, care cad peste pământ! Ridic ochii și mă bucur de jocul senzorial peste fața-mi jucăușă. Astăzi a nins cam toată ziua la Rucăr, aici unde ne aflăm! Ador să privesc spre cer și să las gândurile să-mi hoinărească până departe sau aproape, important este să mă desprind un pic, de ”aici și acum”. Să merg un timp înapoi…

Clarei îi este dor de mine. De ea bebe. De timpul petrecut doar noi două. Eva îmi cere să dorm seara cu ea.
O iau ca pe o adevărată provocare întrucât seara, când ele dorm toate:) pot într-adevăr să respir un pic de libertate!
Niște mămici dragi mie, mi-au împărtășit același sentiment pe care îl trăiesc și eu: dorul după timpul petrecut alături de copilul “mare”. Am zis că asta e: timp intenționat cu fiecare copil, acel timp de calitate.

Ajută să conștientizezi nevoia copilului dar și a ta! Acel dor după acel timp. Fără vinovăție ci ca pe un beculeț roșu de pe bord, ce mă avertizează de un “combustibil insuficient”.

Apoi să fii intențional cu acel timp! Vreau zilnic să am un timp de calitate cu Eva. Apoi unul cu Clara. Calitate nu cantitate! CONECTARE cu fiecare dintre ele.

Ce își doresc copiii să facă? Sondează terenul și intră în povestea lor. Astă seara, Eva a vrut să o ascult cum le vorbea  fulgilor de nea. A creeat o poveste în care un fulg i-a șoptit ceva. Clara m-a rugat să o port puțin “în lună”. Nuuu! Nu bate câmpii cum a crezut educatoarea ei, anul trecut, lăudându-mi-o că e “metaforică” ci așa se numește sistemul de purtare de când era bebelușă.

Personal, timp calitativ, însemnă pentru mine, să faci ceva cu copilul dar să lași loc și de cuvinte de afecțiune în acel timp. Pur și simplu subliniezi ceea ce se întâmplă și marchezi momentul frumos!

Deschid agenda mea cu citate care m-au pus pe gânduri, culese din cărți de creștere a copiilor:

*”Momentele care ne topesc inimile merită toate sacrificiile noastre!”

*”Să răspunzi atât nevoilor lor emoționale, cât și nevoilor fizice!”

*Timpul special. Ta-da-da-daaam! (Atenția ta completă, reconectare după separări sau conflicte zilnice, copiii se pot descărca de anumite emoții de frică, tristețe, intensificarea empatiei, relația de încredere părinte-copil), sursa: Părinți liniștiți, copii fericiți, dr Laura Markham.

Pun la incubat aceste idei și vreau să văd ce va ieși în următoarea perioadă!

ATENȚIE: Revin:)

 

 

 

WhatsApp chat