Suvenir de musafir

CĂRȚILE ADVENTULUI

Cărţi de citit până la Crăciun (pe lângă relatările din Evanghelii)

       de Irina Trancă (autoarea blogului https://carteaeoviata.com/)

Pentru că mai este mai puțin de o lună până la sărbătoarea naşterii lui Isus Hristos, m-am gândit să vă propun opt cărţi de citit până atunci (ca să aveţi de unde alege măcar una, dacă nu patru, câte una pentru fiecare săptămână, fără a neglija lectura relatărilor din Evanghelii, sursa primară), pentru a vă pregăti şi prin lectură pentru această sărbătoare.

Good News of Great Joy de John Piper – este o carte cu devoţionale de citit în perioada de Advent, perioada premergătoare Crăciunului, pe care eu am citit-o anul trecut şi mi s-a părut o gură de aer proaspăt. Sunt texte scurte de citit în fiecare zi de pe 1 până pe 25 decembrie care vă vor ajuta să vă concentraţi asupra semnificaţiei sărbătorii. În plus, cartea este disponibilă gratuit (în engleză) pe site-ul autorului.

Când Dumnezeu S-a apropiat de Max Lucado – În stilul său inconfundabil, Max Lucado recreează scenă cu scenă evenimentele naşterii Mântuitorului într-un mod plin de sensibilitate şi de atenţie la detalii, arătând importanţa fiecărui detaliu pentru noi astăzi. Vă promit o prezentare mai detaliată a ei în curând.

Câteva clipe sub steluţa din fereastră… de Elisabeth Mittelstadt – este o colecţie de povestiri, anecdote, idei practice, experienţe personale, care vă poate da idei pentru începerea unor tradiţii pline de semnificaţie legate de această sărbătoare sau pentru cadouri inedite.

Cartea de Crăciun de Selma Lagerlof – Poate numele autoarei vă sună cunoscut, fiind cea care a scris Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia. Ceea ce-mi era mie necunoscut poate vă este şi vouă, şi anume faptul că a scris sau compilat şi cărţi, cum este aceasta, cu povestioare legate de Crăciun – unele legate de naşterea lui Isus, altele mai puţin, dar toate cu o morală.

Viaţa Domnului nostru scrisă de Charles Dickens special pentru copiii lui de Charles Dickens – Mai mult decât prezentarea pe care o găsiţi în link nu vă pot oferi pentru că aceasta este cartea pe care o voi citi anul acesta până la Crăciun.

Poveste de Crăciun de Charles Dickens – Tradusă şi sub titlul Colind de Crăciun, cred că această carte nu mai are nevoie de prezentare. Dacă nu aţi citit-o până acum, poate aţi văzut vreo ecranizare a ei, cum ar fi A Christmas Carol cu Jim Carrey, caz în care tot trebuie să citiţi cartea pentru că este pur şi simplu o încântare.

How the Grinch Stole Christmas de Dr. Seuss – Mărturisesc că auzisem doar de filmul cu acelaşi titlu şi nu m-a atras niciodată. Nu am văzut filmul, dar am descoperit anul acesta cartea care a stat la baza lui şi pot să vă spun că a fost o surpriză extraordinar de plăcută! Cartea este scrisă în versuri (foarte inspirate) şi spune povestea lui Grinch, care este un personaj foarte urâcios care nu suportă Crăciunul şi toată agitaţia creată de această sărbătoare, aşa că se decide să le strice şi celorlalţi bucuria. Aşa că, ce se gândeşte el? Să fure Crăciunul, cum spune şi titlul – cadourile, mâncarea, etc. Va reuşi el să fure şi bucuria celor care sărbătoresc Crăciunul? Vă las pe voi să descoperiţi.

Cadoul de Cecelia Ahern – Acest roman are legătură cu Crăciunul doar prin faptul că acţiunea ei se petrece în preajma Crăciunului, dar cred că tema ei este un subiect bun asupra căruia să medităm în această perioadă – ce facem cu timpul care ni s-a dat şi ce mai putem repara cât timp nu e încă prea târziu?

Articol apărut inițial pe carteaeoviata.com ( https://carteaeoviata.com/2014/11/25/carti-de-citit-pana-la-craciun-pe-langa-relatarile-din-evanghelii/)

4 cărţi pentru perioada de Advent

Aşa cum v-am obişnuit, ca de fiecare dată în perioada premergătoare marilor sărbători ale creştinismului, astăzi vă propun 4 cărţi de citit în perioada de Advent, în cele 25 de zile până la Crăciun, începând de pe 1 decembrie, câte una pentru fiecare săptămână.

Misterul de Crăciun de Jostein Gaarder – este un roman-calendar de Advent (cu câte un capitol pentru fiecare zi) în care personajul principal, un băiat pe nume Joakim descoperă povestea unei fetiţe care pornise într-o călătorie în timp până la momentul naşterii lui Isus Hristos.

The Dawning of Indestructible Joy de John Piper – este o carte cu lecturi devoţionale special gândite pentru fiecare zi din perioada de Advent. O puteţi descărca gratuit de pe site-ul autorului.

Cel mai mare dar de Ann Voskamp – este o carte structurată tot pe capitole pentru fiecare zi de Advent, ce cuprind fiecare câte un text biblic, o meditaţie şi întrebări la care să cugeţi, urmărind istoria răscumpărării, de la profeţiile cu privire la venirea lui Mesia până la venirea Lui pe pământ. Vizitaţi şi blogul ei pentru mai multe resurse conexe.

Cum a furat Grinch Crăciunul de Dr. Seuss – o carte pe care am recomandat-o şi anul trecut, dar care atunci nu exista în limba română. Este o carte pentru copii, dar cred că mesajul ei este valabil pentru orice vârstă şi merită să luăm aminte la el.

Pentru alte idei, vezi şi Cărţi de citit până la Crăciun şi Când Dumnezeu S-a apropiat de Max Lucado.

Articol apărut inițial pe carteaeoviata.com ( https://carteaeoviata.com/2015/11/30/3-carti-pentru-perioada-de-advent/)

WhatsApp chat