Parenting

JOSEPHINE

Ai venit pe lume la fel de surprinzător precum vestea că te port în burtică! O vizită la Camera de Gardă după o noapte cu dureri și insomnie. Durerile dispăruseră însă e bună și linșititoare o monitorizare, de rutină.Eram obosită și abia urcam aleea de la Spitalul Universitar ce mi se părea un deal sau un munte mai mic..

Ajunsă la camera de gardă primesc vestea că am dilatație și că voi naște în seara asta! Păi, stați domnilor, că nu prezint nicio durere, simptom ci doar o oboseală îmbrăcată în emoții copleșitoare! Clar eram pierdută! Copleșită de sentimentul că nu eram pregătită emoțional pentru naștere. Da, m-a blocat frica….”În dragoste nu este frică” îmi șopteam! Bebelușa noastră vine de Sus, de la Dumnezeu care este Dragoste! Nu puteam ieși din acest scenariu ingrat al fricii! Era șters cu buretele totul, experiența NON-traumatică a celor 2 nașteri.

Ajung la etajul 5 în sala de travaliu! Măcar sunt singură si nu mă sperie nicio mămica care urlă crezând că așa naște mai repede! Dau să o cunosc pe Moașă! Nu am mai întâlnit-o la niciuna dintre nașteri, e caldă, echilibrată, suportivă.

Între 19-21 stau la discuții cu ele, ajung și la subiecte despre profesie sau copiii proprii. Se mai plâng de una, de alta, își spun bucuriile meseriei, satisfacțiile personale, mă apreciază că sunt la al treilea copil și ca nasc natural. Nașterea naturală a ajuns cumva o raritate și puține mămici o aleg…La 21 sosește medicul. ÎL recunosc încă de pe hol după mersul activ și apăsat.

Mă salută respectuos dar mă și mustră prietenește că nu s-a așteptat să stau așa mult acasă dacă am avut dureri în urmă cu o noapte . Eu prind momentul potrivit să ii dau o replică politicoasă că tonul lui mi-a creat multe frici și ce rost avea să vin și să plec dacă durerea m-a lăsat.

Nașterea a fost una rapida, cum mi-am obișnuit și mirat  apropiatii!!! E un har și acest lucru! Chiar și pe medic și tot personalul prezent…Eu le spuneam că nu mai rezist și că trebuie să mă mute de pe patul de travaliu pe masa de naștere iar ei nu erau gata! “Staaai, 1 minuuuut, sa îmi pun halatuuuul!! Doamna Moasă, va rog ustensilele!!! Vai, naște femeia!! Eu nu mai rezistam și așteptam să se pregătească ei! A fost ca într-o comedie însă jos pălăria pentru tot “bordul ginecologie” care a asistat la naștere!!

Soțul meu dădea mesaje ca sunt in travaliu când eu deja ii trimiteam primul selfie cu medicul și bebelușa. Mi-a fost mai ușor să îl anunț în acest mod decât sa ii scriu mesaj. Un medic trăsnit și o pacienta și mai și… Și pentru că este blogul, casa mea, dați-mi voie să îl recomand mămici, tătici, unchi, bunici, cu cea mai mare încredere pe dr specialist Badiu Alexandru!!

Și acum urmează cel mai frumos și așteptat moment: întâlnirea mea cu cea de-a treia minune, cu scumpa Josephine!! Am luat-o in brațe plângând de bucurie. Știți care este prima mea amintire cu ea?? Fiorul simțit când ea plângea iar după ce am sărutat obrăjorii, fața, urechiușele ei, s-a liniștit instant. Daaaa! Bine ai venit pe lume, tactila mea!!!

Pe cât de rapidă a fost venirea ei pe lume pe atât de nerăbdătoare am fost să plec acasă și să părăsesc maternitatea. Însă încercările au apărut chiar de a doua zi: suflu sistolic, grupă sanguină incompatibilă mamă-nou născut, analize de verificat, dacă a luat cumva bacteria mea din sarcină, stat la fotolampă pentru a-i regla valoarea bilirubinei crescute, păreri contradictorii ale personalului neo-nato etc Totul a trecut, sâmbătă eram acasă și zburam de fericire!! Eram cu Iosif și ne uitam unul la altul beți de o încântare absolută! Ceva se regenerase în tot și toate! Mi-a spus plin de o dragoste contopită cu blândețe: “ De-aici începe aventura noastră în 5!”

Ajunși acasă am primit o pace de sus că fetița va fi în afara oricărui pericol! Da, nu voi ascunde că în maternitate am fost vizitată de multe scenarii, gânduri, frici atunci când am aflat toate cele de mai sus. Nu sunt genul care să cer semne însă în după-amiaza externării am făcut prima plimbare, noi doi și Jossie. Am fost întâmpinați de răcoare și de un minunat curcubeu care mi-a reamintit de promisiunile lui Dumnezeu pentru noi. Eram cu lacrimi de bucurie pe față și pace în inima! La 9 zile după naștere am mers la un specialist care a examinat-o pe bebelușă și da, totul este în regulă! Pacea mea a primit și confirmare medical! Am fost încurajată în tot acest timp și de medicul nostru de familie, o femeie cu o inimă mare!

Întâlnirea fetițelor cu cea mică a fost una emoționantă, o încântare, un entuziasm care ar fi înseninat cea mai întunecată față din lume! Eva parca și-a urmat ritualul de soră mai mare și brusc a devenit mult mai înțeleaptă în replici, atitudine! Acest adevăr mi-a fost confirmat de câțiva apropiați care ne-au vizitat! Eva a compus un cantcel amuzant: ”Se-aude de departe un glas de Josephina- fina!” și o poveste ilustrată. Draga de ea! Clara a devenit dintr-o dată protectivă și proactivă însă cu limite pentru că au urmat și pozne: un biberon preparat pentru Jossie din apă și săpun lichid!! Bine ca am descoperit totul la timp! O poznă amuzantă de acum două zile. Eram la baie și o aud pe Jossie că s-a trezit și plânge.

”Lasă mama, merg eu, zice Clara, cea MIJLOCIE de-acuma!!” Mă mulțumesc cu acest răspuns dar auzind că s-a făcut liniște timp de două minute, intru la bănuieli. Ajung la ele un pic ”alertată”, Jossie calmată iar Clara la bustul gol și foarte roșie.

”Mama, iar țânțarii aștia sâcâitori?”

”Nu mama, am alaptat-o eu pe Jossie și uite ce liniștită e!”

Am leșinat de râs, oameni buni!!!!!!!!!!!!:)))))

Josephine a venit cu multe binecuvântări lăuntrice dar și pământești! Pe când mă aflam în maternitate, prietana mea din articolul anterior, Andreea a înscris-o la un concurs foto pentru bebeluși! Să vă zic că dintre mulți bebeluși a fost aleasă, ea? Ce amintiri frumoase avem de la 7 zile. O atmosferă așa placută în studioul Mădălinei Vasile! O recomand cu drag pentru pasiunea ei de a imortaliza momente unice, pentru dexteritatea de a “convinge” un bebeluș să stea în câteva ipostaze delicioase!!!Multumim din suflet, Mădă și colega ei, Cătălina prezentă la ședința de mentoring. Mai multe impresii găsiți aici, pe blogul ei.

A urmat acomodarea cu Josephine, viața în 5, zile zen (cum spune lumea acum) dar și zile haos când toate aveau nevoie de mine, în același moment!

 

Lecțiile mele personale au fost:

  •  Ia în calcul întotdeauna unicitatea personală a fiecărui bebeluș! Jossie nu e nici Eva nici Clara! Din toate punctele de vedere! Fără comparații! Bucuria de a cunoaște un omuleț nou nouț!
  • Fără așteptări! M-a ajutat să îmi găsesc echilibrul și puterea în mine și în Iosif. Evident că toate planurile de suplimentare a energiei mele scăzute au eșuat pentru că mama e mama și o vrem aici și acum:) No comment!
  • Dumnezeu îmi cunoaște măsura și nu îngăduie să mă frâng în deznădejde, epuizare. Orice furtună vine și trece iar asta îmi dă putere să învăț a vâsli mai bine!
  • Concentrarea pe nevoile familiei și “închiderea” altor ”obloane” pentru o scurtă perioadă întrucât energia e scăzută iar nevoile sunt mari.
  • Un mic timp de încărcarea bateriilor de mamă: timpul devoțional, o carte bună care te scoate din “aici și acum”, o cafea, o plimbare (o confesiune amuzantă: cam la 2 săptămâni după naștere am mers la sfatul lui Iosif, la o deconectare, pana la Mega Image, 10 min cu mașina. Da, ma bucuram de libertate!!! Mă trezesc legânand caruțul de cumpărături fix cum leganam caruțul să o adorm pe bebelușă :))))) Așadar, mămici căutați o ora de “libertate”!
  • Grijă pentru mamă in perioada lauziei. Hrana potrivită, hidratare și discuții cu soțul, o prietena! Lupta cu emoțiile negative care nu fac altceva decât să pună bețe în roatele sufletului! Rugaciunea poate aduce liniște personală sau poate adoarmi un bebe obosit, agitat și greu de convins!
  • Fiind vară am ales să nu le neglijez pe fetele “mari” care au vacanța de vară astfel că după ce am avut jumătate de ora pentru a mă odihni, am mers la ele în cameră, am râs, ne-am giugiulit, am citit, ne-am jucat și am pansat diverse “răni”.
  • Soțul să nu fie pe locul 5! Never!! Am avut discuții faine în fiecare seara, am povestit tot ce nu am avut cui, o zi întreaga:)) Restul cuvintelor, pana la 25000, le așez aici :))

Draga Josephine,

Vreau sa închei articolul tot cu tine!! Ești minunea noastră, ai adus balsam în familie, ne topești de parcă am fi la primul copil, ne uimești cât de drăgălașă ești, ce zâmbet frumos ai, cât de nobilă ești!! Ești așa regală!! Un fel de prințesa și bobul de mazăre care simte orice cută sub ea! Mama se pregătește pentru a face față și mutrițelor tale care vor veni an de an! Am experiența surorilor tale dar îmi voi mări creativitatea și cu tine 😊.

Bun venit în lume, Minune Divina!

No Images found.

 

WhatsApp chat