Parenting

Scrisoare aniversară

 

Draga mea,

Deși acum țin un alt bebeluș în brațe, gândul îmi zboară îndrăzneț, la primul meu bebeluș, de acum 6 ani!

Privesc în timp, la momentul când venirea ta pe lume m-a trasnformat și am devenit mamă. Eva, chiar dacă acum ai nevoie de atâtea confirmări, in ochii mei și ai tatălui tău, vei rămâne prima dragoste, prima simțire, prima revărsare de har în familia noastră, primul răsărit ce avea să ne schimbe orizontul, prima săgeată din tolbă, prima dulce binecuvântare!
Deși am încercat să te mai cuprind în descrieri și cu alte ocazii, aleg astăzi, sa îmi aduc aminte de tine, prin 6 imagini!

 

Ca bebeluș, ne-ai uimit prin hotărâre, delicatețe, gingășie, dar și prin faptul că erai greu de “păcălit” cu somnul. 😀 Să spunem că erai smart de mica. 😊
Ai umplut casa de bucurie și entuziasm. Greu de cuantificat in cuvinte! Eram părinți! Părinți de Eva, cea plină de viața! Viața noastră s-a schimbat categoric prin venirea ta!

 

La 1 an, eram topiți de frumusețea ta, de rapiditatea cu care făceai anumite legături, de zâmbetul tau care ne umplea chiar și cea mai grea zi…
Alergai seara sa-i cuprinzi brațele lui tati, îl umpleai de pupicuri, așteptând sa te înalte la nori, cu brațele lui jucăușe!

 

Ne aducem aminte cu drag, cât de bogat era vocabularul tău și cum ți-ai cântat singură “Mulți ani tiască!”:) la 2 ani! Erai o bucurie ambulantă, o cascadă de voioșie! Cât de grațios ai dansat “Snowfkakes”, ce loc special aveau în inimoara ta, Ema, Diana, Ligia sau Leli (Reli). Te-ai bucurat când ai aflat ca vei mai avea o surioară chiar dacă nu conștientizai ce înseamnă asta! Ai primit-o atât de frumos! Jos pălăria, blândețea noastră!

Perlele de la 3 ani au umplut caietul tău cu amintiri. 😂 Voi rezerva un articol pentru ele!
Eleganta ta mi-a plăcut tare, la început însă apoi, a început sa îmi dea bătăi de cap. 😣
“Mama, de ce Corina mă pune să vin în pijamale???” Pentru tine, costumul de trening pentru grădiniță, era pijamale. 😂 Viața ta era compusă doar din rochițe, bentițe si pantofiori.

Cât de drăguță și manierată mi te amintesc la 4 anișori! Ne-am mutat la căsuță și erai așa melancolică după balconul transformat in camera ta….cum mă rugai să mai mergem acolo să urci în liftul unde ne-am blocat amandouă și ne-a salvat dl Ionescu, de doamna Moașa (bona Clarei), de  parcul IOR, de ariciul văzut o singură dată la scara blocului dar amintit de fiecare data când se întâmpla să venim mai târziu acasă… Legătura ta strânsă cu grădinița, colegii, Maria….poezia ta cu “Micuța coafeză” care își face o freză dar vrea o prăjitură in schimb 🙂
Erai pufoasă și delicioasă ca o gogoașă cu ciocolata, și nu doar o singura persoana găsea comparația asta.😛
Mi s-a umplut inima când ai început să pui întrebări din povestirile biblice și să înveți versete din cărticica cu imagini..Te uitai și îți găseai prietenii printre personaje.

Am fost martorii suferinței tale de la 5 ani, când colegii au plecat la școală și tu nu…Abia atunci m-a lovit realitatea că tu ai ținut pentru tine anumite răutăți nevinovate. Că ești introvertă uneori. Și așa sensibilă deși îți creezi o imagine safe, de ”nimic” nu mă doboară…

“Îmi spuneau că sunt mică și bebe” însă tu, nu ai spus nimic, de dragul prieteniei și acceptării. Ai un suflet nobil Eva însă mama și tata vor să nu taci dacă ești rănită! Nu accepta asta nici chiar cu prețul excluderii din gașca… Te-ai acomodat frumos în noua grupă iar suportul Ligiei a fost balsam pentru tine. Ești iubită, apreciată și vei merge la scoală, cu Steluțele! Mami și tati vor fi lângă tine și când vei străluci dar și când vei obosi să strălucești! Vom fi mereu acolo!
Anul acesta am fost martorii unei noi etape în viața ta, o maturizare atât fizică cât și psihică, emoțională și a preocupărilor tale.

 

Te vom însoți în aventura cunoașterii, a înțelegerii tainelor școlare, cognitive, sprijinindu-te să ai încredere în forțele tale, să îți păstrezi credința și s-o aprofundezi intr-un mod practic, să te temi de Dumnezeu, să ai respect pentru om și pentru munca cinstită, să îți iubești rădăcinile și țara, să crești cu principii, cu demnitate, devenind o domnișoară și o femeie care să lase o amprentă frumoasă în urma ei, în societatea ei!

 

Ne rugăm pentru tine și tot ce va urma, pentru sănătate și creștere normală în fiecare aspect, pentru înțelepciunea de a gestiona fiecare etapă a vieții tale, pentru o relație minunată cu surorile tale, pentru a fi VIAȚA oriunde te va așeza Dumnezeu!

Acum, la 6 ani, primește dragostea noastră necondiționată și tot ce e mai frumos, mai sfânt! Mulți ani binecuvantați!
Te iubim mai mult decât cuvintele o pot cuprinde.💕

No Images found.

WhatsApp chat