Parenting

1 IUNIE 2018 cu prescripții medicale

Anul acesta am sărbătorit, în premieră, ziua celor 3 copilași ai noștri: Eva, 5 ani și 10 luni pe care o voi numi astăzi, CREMA MEA HIDRATANTĂ, Clara, 3 ani și 3 luni-SIROPUL DE IMUNITATE și  bebelușul din burtică, 34 de săptămâni-ASPIRIN CARDIO.

Eva, întâiul nostru născut, este fetița cremă hidratantă cu miros de magnolie, de catifea și de câmp verde revigorant. Ea este balsamul unei zile agitate, o poveste de noapte bună cu ceai de tei și iz de sensibilitate. Este lipicioasă de mama ca un borcan de miere, sfătoasă cu surioara mai mică dar și fermă până la momentul când aude: ”Evi, tu nu ești mama mea! Nu-mi spui tu cum se fac lucrurile!:)”

Este o fetiță credincioasă, preocupată de un Dumnezeu care îi răspunde la rugăciuni și chiar teolog uneori: ”Dacă El mă iubește și mi-a răspuns până acum la toate cererile, de ce nu mi-a răspuns și la ruga cu frățior?”

Eva se hrănește cu relațiile din jur, iubește nespus să petreacă timp cu familia și adoră fiecare moment petrecut cu verișorii. În fiecare zi povestește ce jocuri a mai descoperit cu prietenele de la grădiniță și ce le-a mai spus educatoarea. În fiecare duminică are o mică povestire despre Mely sau Ana și mereu, mereu are pe buze nume de oameni, dragi ei. Este genul de copil care creează armonie în orice mediu aducând HIDRATARE! Își cuprinde în inimă bunicii, unchii și mătușile și adoră acel ”Donuts”, nume primit de la Silvia, sora mea.

Pasiunea ei pentru artă este o comoară: un desen, o pictură sau o coregrafie de balet, ce vă poftește inima? Grația și emoția sigur o veți regăsi.

Pe cât de feminină, pe atât de pasionată de geografie, țări și mașini sau mai bine zis de nume de județe de pe mașini😊

Aaa… și cărțile, comoara ei de preț! Zilele astea a început să citească prima ei carte ”pe litere” deși îi întăresc principiul de a citi pe silabe,  pentru a-i facilita lectura.

Eva ne hidratează viața uneori uscată prin drăgălășia, inocența, determinarea, candoarea și tot ce este ea pentru noi!

La mulți ani, scumpa și iubita noastră, Eva!

Clara este mai nou ”surioara mijlocie” deși vrea să vorbească cu bebe când se va naște să facă schimb. Îi place să nu crească și să fie bebe. Clara este siropul nostru pentru imunitatea vieții 😊 Dacă Eva ne urcă uneori în visare și idealism, Clara este clară și ne aduce cu picioarele pe pământ. Pe ea nu prea o poți păcăli pentru că nu știi ce năzbâtie are prin buzunare sau încă în minte😊

Clara este un câmp de maci cu lavanda, un zumzet dulce de albinuțe, o limonadă rece într-o zi toridă, o cascadă de voie bună și revigorare.

Și Clara L-a perceput pe Dumnezeu, în felul ei. După accidentul de bicicletă avut anul trecut de sora mea, Clara lua Biblia pentru copii și citea: ”Și la Creație, în a 3-a zi, Dumnezeu se plimba cu bicicleta prin Eden!”

Lumea socială a Clarei este inunată de familie, de bunici, unchi și matușe, de verișorii ei (Teo, Ashy, Maty, Ada și Beni Păpăoacă😊 și Sofi sunt capetele de listă), de ștrumfișorii de la grădi, de Miha, Bianca, de Vero sau Emma. În fiecare zi ne așteaptă câte o porție de imunizare… de la Miha😊 Ce toaletă a mai infundat Clara, ce model nou de ceas a făcut pe mâna unui coleg, cum a mai pus-o la punct pe doamna îngrijitoare sau ce model nou de haină a creat cu meniul, de la masa de prânz. Clara este creativă cu toată lumea ei! O apără pe Iustina de lucruri rele și face trăsnăi cu Filip sau Eric. Ne imunizăm ori ba??

Este pasionată de desen (o meticulozitate desăvârșită), de bebelușii ei, de plușuri, de bicicleta ei mov, de carțile ei cu ”Little Miss” (momentan Little Miss Trouble, de ce oare???:)), de mișcare, de ”tocile ei” (niște panfofi flamenco made in Spain, mărimea ei), de bălăceală, de ordine și de râs cu poftă.

Are și multe momente de îmbufnare dar acestea trec zilnic, după ora 8:30!

Clara chiar și când vorbește serios îți provoacă zâmbetul și îți înlătură orice nor…

Aveți probleme? Aveți astenii ale stării de spirit? Apelați cu încredere de acest SIROP de IMUNITATE! Se cucerește mai greu din prima dar efectele sunt garantate!

La mulți ani, scumpa și iubita noastră, Clara!

OOO…și acum deschid și necunosctul, copilașul cel de-al treilea.

Oare cum vei fi, cum vei arăta? Știu doar că sarcina cu tine a fost altfel. La început, o mare surpriză care ne-a ”îmbătat” cu o bucurie negândită și da, ne-a crescut tensiunea și la propriu și la figurat, cel puțin mie. Wow! 3!!!

O sarcină un pic mai complicată decât la Eva și Clara dar eu am vrut să fiu la fel de activă…

Nu cred ca am făcut bine întrucât astăzi, spre final de sarcină, sunt la pat și bine nu îmi este…

Abia aștept să scriu mai multe despre tine, copil iubit și scump însă întâi să te cunosc, să te strâng în brațe, să te miros, să te alint, să îți mângâi mânuțele catifelate.

Până atunci mă energizez cu planuri pentru camera ta, pentru venirea ta pe lume, îngeraș mic!

Ps: Și pentru că întotdeauna copilul mai mare vrea întietatea, Eva nu a făcut nici astăzi excepție:

”Mama, te-am auzit că scrii ceva despre noi…. ce e mai important pentru tine: crema hidratanta, siropul de imunitate sau Aspirin Cardio?” Acum i-acum….:)))

WhatsApp chat