Calator

Valea Mare

“Când VALEA NEMULŢUMIRII te copleşeşte sau cel putin cochetezi cu ea, dă o fuga până în Vaslui, comuna Dumești, sat VALEA MARE, cel mai sărac sat din UE şi te vei „vindeca”!

De sâmbătă încoace mi-au amuţit cuvintele pe buze şi am căzut într-o neputinţă de a descrie şi încropi într-o imagine lingvistică ceea ce am văzut…

Am încă în minte tot şiragul întâmplărilor ante-Valsui, Vaslui, iar acum post- Vaslui…

Acel anunţ radio ascultat în august, apoi toate pregătirile pentru târg, anuţurile, mailurile, conversatiile cu toată echipa implicată, sortarea rechizitelor, drumul până la Vaslui, toată buna dispoziţie a echipei Şcolii şi Grădiniţei Româno-Finlandeze, o BUCURIE pasională că putem face ceva pentru nişte copii aflați în nevoie transformată la întoarcere într-o TRISTEŢE mută: oare cât de puţin am făcut pentru aceşti micuţi, poate 0.001 % din ce au ei nevoie? Da, a fost ceva, însă cât de orbi suntem noi care risipim resurse de orice ordin, iar ei la numai 350 km de noi cu atâtea nevoi?

Mi-au trecut prin firul minţii multele momente de nemulţumire şi toată lista mea cu ce îmi doresc şi mi-am smerit atitudinea.

Încerc să subliniez ideea că este importantă atitudinea de mulţumire şi nu neapărat că este greşit să ne dorim unele lucruri..

Vocea mea care nu se impune uneori în faţa a 30 de copii, a fost de ajuns la Valea Mare pentru cei 130 de copii care ascultau cu nesaţ instrucţiunile pe care le-am dat.

Pofta lor de joacă m-a molipsit, ei încă aleargă şi nu obosesc uşor, ca mai apoi să-şi continue meciul de fotbal de pe tabletă  precum mulți copii bucureșteni.”

 

Aceste gânduri au fost scrise în urmă cu 4 ani însă acum Dumnezeu a făcut în așa fel încât să putem reveni și să facem ceea ce nu am reușit atunci. Am plecat de acolo cu multe lecții de viață dar și cu o conștientizare a nevoilor lor.

În anul influenței SRF (Școala Româno-Finlandeză) vrea să dea mai departe din ceea ce are unei comunități sărace din județul Vaslui, satul Valea Mare.
50 de voluntari (părinți, profesori, elevi SRF, studenți) vor organiza o tabără de vară de 5 zile (16-20 iulie) pentru 100 de copii și vor ajuta comunitatea din Valea Mare.

 Și tu poți să te implici (scrie-mi dacă vrei să o faci):

SPONSOR/FUNDRAISER (rechizite, igienă personală, produse de construcție, alimente, echipamente it etc.)

PARTENER MEDIA (promovarea evenimentului)

DĂ MAI DEPARTE vestea, ca să se implice cât mai mulți!

 

Te invit să cunoști mai bine proiectele școlii mele de suflet, Școala Româno-Finlandeză, prin intermediul paginii noastre de Facebook ( https://www.facebook.com/scoalafinlandeza/).

WhatsApp chat